Lentoasema & kulkuyhteydet

Tampereen lentoasema (IATA: TMP, ICAO: EFTP), virallisesti Tampere-Pirkkala lentoasema on Suomen toiseksi kansainvälisin lentokenttä. Matkustajamäärissä Tampereen lentoasema on neljänneksi suurin. Vuonna 2015 sen kautta kulki 357.000 matkustajaa.

Tampereen lentoasema on yhteistoimintakenttä, joka palvelee niin siviili-ilmailun kaupallista lentoliikennettä kuin myös Suomen Puolustusvoimia. Lentoasema sijaitsee Pirkkalan kunnassa noin 17km päässä Tampereen keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella niin lännestä kuin pohjoisesta saapuville. Tampereelta on säännölliset päivittäiset lentoyhteydet Tukholmaan ja Helsinkiin, useina päivinä viikossa Riikaan ja kausikohteina suorat lennot Bremeniin Saksassa sekä Budapestiin Unkarissa. Tampere-Pirkkala onkin alueen elinkeinoelämälle tärkeä yhteyspiste Eurooppaan. Reaaliaikaiset lentotiedot voit nähdä tämän nettisivun oikeassa laidassa.

Tampereen kaupunkiseutu ja Pirkanmaa ovat yhdistäneet voimansa kehittääkseen Tampere-Pirkkalan lentoasemasta koko keskisen ja läntisen Suomen oma kansainvälinen lentoasema. Lentoliikenteen kehitysohjelman tavoitteena on mahdollistaa sujuva ja nopea matkustus suoraan kotikentältä Tampereelta Eurooppaan. Alueen elinkeinoelämälle elintärkeä lentoasema halutaankin alueen toimesta profiloida strategisesti lentoasemaksi, joka yhdistää Suomen ja Euroopan toisiinsa vaivattomasti hyvien ja toimivien lentoyhteyksien kautta.

 

Terminaalit

Tampere-Pirkkalassa on käytössään kaksi matkustajaterminaalia, joiden sijainnin näet alla olevasta kartasta.

Lomalennot: Tarkista oikea terminaali matkanjärjestäjältäsi tai lentoyhtiöltä.

 

 

TMP AP2

Terminaali 1:

Pääterminaali.

Lentoyhtiöt:   SAS ja Finnair

Aukiolo: ma-pe 03.00-01.30, la 03.00-18.00, su 04.30-01.30.

Terminaali 2:

Lentoyhtiöt:   Ryanair

Aukiolo:  Terminaali avataan noin 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

 

Kulkuyhteydet kentälle

Julkinen liikenne:  Lentoasemalle liikennöi Tampereen kaupunkiliikenne reittinumerolla 1A. Lähtöpiste kaupungissa on Rautatieasemalla ja pysäkki lentoasemalla Terminaali T1 edessä. Linja-auton aikataulut voit tarkistaa tämän sivun oikeasta reunasta ”Bussit”.

Ryanairin lennoille, lentoaikataulujen mukaan, kulkee Tokeen liikenne Oy  lentokenttäbussi joka lähtee Tampereen rautatieasemalta ja saapuu Terminaali T2 eteen. Paluukuljetukset lentoasemalta ajetaan lennon saapumisen jälkeen, aikatauluissa annetaan arvioitu aika. Tarkista aikataulu 2 päivää ennen matkaa yhtiön nettisivuilta. Hinta 6Eur/suunta, vain käteismaksu.

Taksi:  Taksiasema on terminaalin T1 edessä. Taksin voi tilata paikalle myös ennakkoon, ennakkomaksua ei ole.

Airport Taxi:  Tampereen Aluetaksi tarjoaa Airport Taxi palvelua Tampereen keskusta – lentoasema ja päinvastoin. Hinta on 19Eur per henkilö ja mukana voi olla yksi normaalikokoinen matkalaukku.

Oma auto: Omalla autolla kulkeminen on helppoa ja vaivatonta. Maksulliset Finavian pysäköintialueet sijaitsevat terminaalien edustalla. Invapaikat sijaitsevat terminaalien välittömässä läheisyydessä erikseen merkityillä paikoilla.

Pirkkalan Lentokenttäparkin pysäköintialue sijaitsee yleisilmailu alueen läheisyydessä osoitteessa Varikontie 30.

Pysäköinnin hinnat ja lisätiedot:  Finavia sekä Pirkkalan Lentokenttäparkki

Autonvuokraus:  Autonvuokrauspisteet sijaitsevat terminaali T1 tiloissa. Autonvuokrauspalveluita tarjoavat: Scandia Rent, FiRent, Hertz sekä Auto Europe.

 

Yhteystiedot

Käyntiosoite:  Tornikaari 50, 33960 Pirkkala.

Lisätiedot:  Finavia

Saapuvat lennot

Lähtevät lennot

Bussit

Tampereen rautatieasema - Lentoasema T1

Lentoasema T1 - Tampereen rautatieasema

Junat

Tampereen rautatieasemalta lähtevät junat

Tampereen rautatieasemalle saapuvat junat

Seuraa meitä