Kohteet

 

Matkaan suoraan Tampereelta  – uudet elämykset odottavat helpon ja nopean matkan päässä! Kesäkauden loppuun saakka Tampereelta pääset lentämään suoraan Bremeniin, Tukholmaan ja Budapestiin. Talvikaudella Finnmatkojen suorat lomalennot Kanarian saarille kahdesti viikossa aina huhtikuuhun saakka. AirBalticin suorat reittilennot vievät sinut Riikaan, jonka kautta tavoitettavissa on koko Eurooppa yhdellä koneen vaihdolla.

Tukholman kautta pääset lentämään noin 150 kohteeseen ja Helsingin kautta sujuvasti noin 130 kohteeseen. Riian kautta tavoitat 90 kohdetta.

Kiehtova Bremen – Pieni suuri kaupunki Saksassa

Bremen yllättää innovatiivisuudellaan ja vanhan hansakaupungin historialla; voit tehdä matkan avaruuteen vierailemalla realistisen kokoisessa Columbus avaruuslaboratoriossa, viettää päivän tiedekeskus Universumissa tai seurata vanhaa kaupankäyntiväylää Weser-joen jokiristeilyllä.

Kiireettömistä kesäpäivistä nautit keskustan monissa puistoissa. Näistä Bürgerpark on suurin luontoalue, jossa voit minigolfata, soudella tai ratsastaa. Bremenin vanhin kaupunginosa, Schnoor, on tunnelmallisen viehättävä. Sen pikkukahviloissa ja putiikeissa aika pysähtyy hetkeksi. Ostoskeskus Weserparkiin voit suunnata pidemmän kaavan mukaiselle ostosretkelle.

Kaupungin upeita nähtävyyksiä ovat Liebfrauen-kirkko sekä Unescon maailmanperintökohteiksi luokiteltu Raatihuone ja Die Bremer Stadtmusikanten-patsas sen edessä.

Bremenistä pääset päiväretkelle vaikkapa taiteilijoiden kylään Worpswedeen tai Lüneburg Heathiin, jossa voit osallistua eläinsafarille tai kiipeillä köysiratapuiston korkeuksissa.

Tutustu lisää Bremeniin:
www.bremen-tourism.de
www.facebook.com/Bremen

Kesäkauden 2018 lennot lennetään kahdesti viikossa kesäkauden ajan. Lentopäivät MA ja PE 26.3. alkaen.

Varaa Ryanairin lennot tästä >

Budapest – Unkarilaista ruokakulttuuria ja maailmankuuluja kylpylöitä

budapest-525857_1920

Budapestin matkasuunnitelmaan kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan maailmankuulut kylpylät. Tonava virtaa kaupungin halki ja jakaa sen kahteen osaan: historialliseen Budaan ja moderniin Pestiin. Budan puolella olevan Linnavuoren vanhankaupungin värikkäät talot ovat nähtävyys jo itsessään – alueen museoista, kirkoista ja Budavári Palotan linnasta puhumattakaan.

Modernimpi puoli Budapestia on Pest, jossa sijaitsevat kahvilat, ravintolat ja yöelämä. Liikkuminen on vaivatonta julkisen liikenteen avulla. Kauppahalli, juutalaiskortteli, rauniobaarit ja perinteinen unkarilainen ruoka tuovat historian havinaa Pestin moderniuden keskelle.

Näiden nähtävyyksien lisäksi Budapestistä on myös erinomainen kohde lapsiperheille.

Unkari on tunnettu viinimaa, jossa on paljon loistavia päiväretkikohteita. Voit lähteä helposti Etyekin viiniseudulle, joka sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Budapestistä. Etyekiin pääset bussilla, mikäli autoilu tai ryhmäretki ei houkuta. Budapestista teet myös helposti päiväretken junalla Wieniin tai Bratislavaan.

Tutustu lisää Budapestiin:
budapest.hu/sites/english/
www.facebook.com/VisitBudapest

Kesäkauden 2018 lennot lennetään kahdesti viikossa kesäkauden ajan. Lentopäivät KE ja SU 25.3. alkaen.

Varaa Ryanairin lennot tästä >

Tukholma – Pysähdy Ruotsissa tai jatka maailmalle

STO_OlaEricson3

Arlandan lentokenttä Tukholmassa on tärkeä kansainvälisten lentojen välipysäkki ja yksi Euroopan nopeasti kasvavista lentokentistä. Tampereelta pääset Tukholmaan päivittäin, joten yhteytesi maailmalle ovat lähes rajattomat!

Tukholma on myös mainio matkakohde. Kuninkaalliset, Gamla Stan, moderni arkkitehtuuri ja nykyaikainen design-kulttuuri houkuttelevat kaupunkimatkalle meren äärelle. Kesän terassit ja aurinkoinen saaristo sekä joulutori ja Vasaparkenin luistelurinki takaavat, että näkemistä ja kokemista riittää ympäri vuoden.

Kaupungissa on paljon tekemistä myös lapsiperheille. Bryggaträppan, 1800-luvun tyyliseksi rakennettu ”naapurusto” tarjoaa lapsille leikkikentän, jossa tehtaat ja sepänpajat on rakennettu lapsille sopivaksi – ja kaikkeen saa koskea! Djurgårdenin alueella riittää mielenkiintoisia museoita, kuten Vasa-museo, jossa lapsetkin viihtyvät. Alueella sijaitsee myös Gröna Lundin huvipuisto. Mikäli eläimet kiinnostavat, kannattaa suunnata 170 km etelään Kolmårdeniin.

Tutustu lisää Tukholmaan:
www.visitstockholm.com
www.facebook.com/visitstockholm

SAS lentää Tampereelta neljästi päivässä, kuutena päivänä viikossa sunnuntaista perjantaihin.

Varaa SASin lennot tästä >

Riika – pohjolan Venetsia

Riika on ollut suomalaisten luottomatkakohde jo pitkään. Kaupungin keskustan kätevä koko takaa viihtymisen suosituilla viikonloppumatkoilla. Nähtävää riittää kuitenkin pidemmäksikin aikaa, tai useammalle viikonlopulle. Konserttimatka on myös oiva syy lähteä Riikaan, sillä kaupunki houkuttelee isoja kansainvälisiä tähtiä.

Riika on keskiaikainen kaupunki, joka on modernisoitunut myös bisnes- ja kongressikeskukseksi. Riika on Baltian maiden kulttuuripääkaupunki, tarjoten kodin Latvian Kansallisoopperalle ja -baletille. Nuorempia matkaajia saattaa kiinnostaa myös se, että Riika on Euroopan ilmaisen wifin pääkaupunki, tarjoten eniten ilmaisen wifin pisteitä koko Euroopassa. Tänne ei tarvitse karttaa tai opaskirjaa mukaan!

Riikan tunnetuin kohde on Vanha Kaupunki. Kapeat kujat ja vanhat kirkot luovat tunnelmaa Baltian maiden isoimmassa kaupungissa, jota pääset ihailemaan 72 metrin korkeudesta Pyhän Pietarin kirkon tornista. Vanhan Kaupungin arkkitehtuuri sijoittuu monille eri historian ajoille – kaupungista löytyy mm. romantiikkaa, gotiikkaa, barokkia ja modernismia. Arkkitehtuuria pääset ihailemaan Dannenstern-talon näyttelyssä, moikkaamalla Kolmea Veljestä, Riikan linnalla ja Powder Towerilla, joka on osa Latvian sotamuseota. Monien muiden maiden tapaan myös Riikan Vanhasta Kaupungista löytyy taideliikkeitä ja tuliaisia.

Lähes kuukauden kestävä alkukesän Riga Festival tarjoaa menoa ja meininkiä sille, joka on käynyt Riikassa jo useamman kerran. Kaupunki täyttyy erilaisista teatteriesityksistä, taidenäyttelyistä, ulkoilmatapahtumista ja konserteista. Konsertit ja esitykset sijoittuvat kaupungin historiallisille alueille: konserttisaleihin, Kansallisoopperaan, kirkkoihin, sekä kaupungin kaduille ja kahviloihin. Riika oli Euroopan kulttuuripääkaupunki 2014, ja kaupungin kulttuuritarjonta onkin vaikuttava ympäri vuoden.

Vapaa-ajan rentoutumiseen on tarjolla myös isoja puistoalueita, kahviloita, ravintoloita ja yökerhoja. Riikan ruokatarjonta vaihtelee perinteisestä fuusiokeittiöön, joka yhdistää aitoa latvialaista ruokaa modernien, kansainvälisten trendien mukaan. Riika on parhaimmillaan ilman liikoja suunnitelmia, kävellessäsi pitkin katuja ja kujia ja ihmetellessäni ympärillä olevaa liikettä, elämää ja arkkitehtuuria.

Tutustu ja varaa lennot:
http://airBaltic.com
Matkapoikien matkan voit ostaa täältä:
Matkapojat – lentäen Riikaan!

Keväällä Kreikkaan

Detur lentää lomalentoja Kreetalle, Kreikkaan maanantaisin koko huhtikuun ajan! Lennot 9.4., 16.4., 23.4. ja 30.4. Suomalaisten luottokohde Kreeta on takuuvarma sille, joka kaipaa hellivää lämpöä, hyvää ruokaa ja kaikkivaltaista rentoutumista.

Katso hinnat ja varaa lomasi lämpöön täältä: Detur

Talviloma Kanariansaarilla

FM TFS

Kanariansaaret säilyttävät suosionsa suomalaisten talvikauden suosikkikohteena vuosikymmenestä toiseen. Saarten mukava aurinkoinen ilmasto ja upeat luontoelämykset muodostavat aidon Kanarian, johon on helppo rakastua ja jonne on pakko päästä aina uudelleen.

Matkanjärjestäjä TUI järjestää matkoja koko talvikauden 2017/2018 ajan lentäen syyskuusta toukokuuhun suoria lomalentoja Tampereelta Teneriffalle ja La Gomeralle (lennot tiistaisin) sekä Gran Canarialle (lennot keskiviikkoisin).

Varaa matka tästä: TUI >
Varaa matka tästä: Matkavekka >

 

Tulevat Matkavekan suorat lomalennot Tampereelta:

17.02.2018      Espanja         Gran Canaria
12.03.2018      Espanja         Lanzarote
25.03.2018      Espanja         Teneriffa
28.03.2018      Portugali       Azorit
05.04.2018      Kreikka         Rodos
13.04.2018      Kreikka         Kreeta
21.04.2018      Espanja         Barcelona
29.04.2018      Portugali       Algarven rannikko
07.05.2018      Espanja         Costa del Sol
12.10.2018      Kreikka         Kreeta

Lisätiedot ja varaukset: Matkavekka >

Saapuvat lennot

Lähtevät lennot

Bussit

Tampereen rautatieasema - Lentoasema T1

Lentoasema T1 - Tampereen rautatieasema

Junat

Tampereen rautatieasemalta lähtevät junat

Tampereen rautatieasemalle saapuvat junat

Seuraa meitä